Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 istorijat 3 bigdobrodosliornament

Овај сајт је покушај (надамо се успешан) да се наша школа представи као једна савремена и модерна васпитно - образовна установа, али такође и као школа са богатом историјом и дугом традицијом
ornament, која се пажљиво чува и негује.Истовремено смо имали жељу да помогнемо у намери да Ковиљ постане једна од значајнијих тачака на туристичкој карти Војводине, што му по својим културно - историјским споменицима и природним богатствима свакако и припада.

Обавештење о бесплатним уџбеницима

ПОШТОВАНИ РОДИТЕЉИ, и ове године Министарство просвете ће по одлуци Владе Републике Србије обезбедити бесплатне уџбенике и то:
1. група - примаоци новчане социјалне помоћи
2. група - ученицима са сметњама у развоју и инвалидитетом (који образовање стичу по индивидуалном плану) и ученике који образовно - васпитни рад не остварују по индивидуално образовном плану, али имају потребу за прилагођавањем ( увећан фонт, Брајево писмо, електронски формат).
3. група - ученицима који су у породици треће или свако наредно рођено дете које је у систему школовања
ПОТРЕБНА ДОКУМЕНТА:
1. група - Решење којим се утврђује право на остваривање социјалне помоћи
2. група - за ученике са сметњама и инвалидитетом документација није потребна, школа је поседује у својој архиви
3. група - за ученике који су у породици треће или свако наредно дете које је у систему школовања (средња школа, факултет) за свако дете потребно је приложити потврду да је ученик. Уколико су старија деца ученици наше школе за њих није потрбно достављати потврду, али је потребно извршити пријаву у библиотеци.
Уџбеници који су бесплатни су следећи:
1) у првом циклусу основног образовања и васпитања, за предмете математика, српски језик и књижевност/матерњи језик, свет око нас, природа и друштво и страни језик као обавезни предмет.
2) у другом циклусу основног образовања и васпитања за предмете математика, српски језик и књижевнот/матерњи језик, први страни језик, географија, историја, хемија, физика и биологија.
Напомена: За будуће прваке који испуњавају неке од ових услова, такође су дужни да доставе документацију из разлога што за њих бесплатне уџбенике обезбеђује Министарство просвете, науке и технолошког развоја. Сви остали будући прваци такође ће добити бесплатне уџбенике од стране Града Новог Сада.
Потребну документацију предати у секретаријат школе до 29. 5. 2020 у термину од 8:00 - 12:00 часова.