Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 istorijat 3 bigdobrodosliornament

Овај сајт је покушај (надамо се успешан) да се наша школа представи као једна савремена и модерна васпитно - образовна установа, али такође и као школа са богатом историјом и дугом традицијом
ornament, која се пажљиво чува и негује.Истовремено смо имали жељу да помогнемо у намери да Ковиљ постане једна од значајнијих тачака на туристичкој карти Војводине, што му по својим културно - историјским споменицима и природним богатствима свакако и припада.

Спасимо воду

Спасимо воду

images (1)

 Ја, као вода, такође имам осећања, много ме боли то што ме загађујете и што више нисам онаква каква сам била. Сада сам пуна смећа које сте ви оставили за собом. Не могу више да течем као некада и да се уливам у друге реке.              

                                                                                                      Биљана Радовић 8-3

                                    

Некада сам била провидна и чиста, све док нису дошле нове генерације. Оне ме трују и загађују. Сада сам тамна и моји становници су угинули. Усамљена сам и ружна, а и моји рођаци такође постају суморни као ја.

Дуња Павлица 8-3

Ја, капљица живота из бунара, завршићу као обична кап по којој се људи бахато понашају. За пар година ја ћу нестати, а људи ће изумрети, због тога је боље да ме чувате и пазите, јер тек када ме изгубите видећете колико сам вам значила.

Теодора Вареника 8-2

Смеће, пластичне флаше у мени, то је огроман терет. Не разумем како људи себи дозволе да ме толико загаде. Молим људе да ме више не загађују, јер без мене не могу да живе.

Мирјана Тепшић 8-2

Као вода се осећам лако и бистро. Течем кроз планине, шуме, ливаде, течем природом. Када деца крену на излете бацају своје отпатке у мене, ја се тада осећам као да сам се угојила. Уопште ми није лако када видим у себи толико прљавштине. Отпад уништава становнике у мени и мене саму.

Светлана Ђурагић 8-3images (2)

Људи ме загађују и то мени прави проблем. То није праведно. Свако треба да чува природу, јер то ће свима користити, мени и вама, све ће бити лепше и боље.

                                                                                                                                         Јована Угљеш 8-2

Ја сам вода, моја велика мука је што ме људи загађују. Сваког дана ме неко повреди кесом, папиром и неким другим загађивачима које бацају у мене. Људи, чувајте ме, јер без мене не можете!                                                                                                                             Наташа Плавшић8-2

Ја сам највећа од свих. Невидљива сам и ви ме пијете. Боље је за вас да ме не загађујете. Када мене не би било, не би било ни живота. Људи ме воле пити, неко више, а неко мање.

                                                                                                                                          Јована Павков 8-2

Ја сам вода. Моје омиљено доба је лето. Тада ме често посећујете, а зими се заледим од хладноће и досаде. Немојте ме загађивати, пустите ме да вам се радујем и следећег лета.

                                                                                                                                   Славка Деспотов 8-3

 images

Вода је један од најважнијих ствари за опстанак на планети Земљи. Људи, загађујући воду, загађују  своју свест и не размишљају какве последице остављају на живи свет.Проблем је што ми не чујемо слабашан глас воде која нам стално говори да је чувамо и штитимо.
"Некада сам била права лепотица природе. Бисерна вода је својом лепотом привлачила све животиње. Дрво, које је у пролеће својим чаробним цветовима красило површину воде, сада се растужило и повило се до земље да ме теши. Ниједна птичица се више не усуђује да ме погледа и дође да цвркуће и пева. Некада су се на мом дну скупљале рибице и организовале су весеља у ком сам била почасни гост. Заиста, некада је то било мало царство. Од тог царства су остале само рушевине и лепа сећања која даље живе у мени и дају ми снагу да останем у овом суровом свету пуном неправде и зла."

                                                                      Јелена Самочета 7-3

Чланак приредила Ивана Павлица