Календар

No event in the calendar
пон уто сре чет пет суб нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
 istorijat 3 bigdobrodosliornament

Овај сајт је покушај (надамо се успешан) да се наша школа представи као једна савремена и модерна васпитно - образовна установа, али такође и као школа са богатом историјом и дугом традицијом
ornament, која се пажљиво чува и негује.Истовремено смо имали жељу да помогнемо у намери да Ковиљ постане једна од значајнијих тачака на туристичкој карти Војводине, што му по својим културно - историјским споменицима и природним богатствима свакако и припада.

Трагали смо по прошлости

Трагали смо по прошлости

 Посета музеју Војводине

         Данас сам била први пут у музеју с учитељицом и другарима.

         Музеј се налази у Новом Саду у Дунавској улици.Када смо стигли у музеј дочекала нас је Ивана, која је кустос. Била сам веома узбуђена. Једва сам чекала да видим шта се крије иза врата. Видели смо много интересантних предмета који су сакупљани у прошлости.Веома ми се допало како су се некада облачиле жене: њихове хаљине, накит и обућа.Такође ми је била занимљива макета која показује како је некада изгледала сеоска школа.Све нас је одушевила прича о баки која је копајући на њиви пронашла златни шлем који је припадао римском војнику.Када смо завршили обилазак погледали смо презентацију о римским војницима и бојили смо цртеж шлема.

       Било ми је веома лепо и волела бих да опет дођем у посету тог или неког другог музеја.

    Милица Мишић 3/3                                              

                                      image 96ee2c113c39fc82bd40c3a54345cc3ae7691d4b37e8a4d1f74088dfe53c41ea v 

   Посета музеју Војводине

       У четвртак 29. октобра 2015. године посетили смо Музеј Војводине у Новом Саду.Посета је била веома занимљива и поучна.

       Тамо смо видели одећу коју су носиле римске девојке и римски војници.Војници су имали дуже и краће мачеве,ножеве,шлемове, штитове и сандале од коже.Шлемови су били сребрни и златни.А римске девојке су носиле хаљине, сандале и имале увек сређене фризуре.Затим смо ишли у једну посебну учионицу.Тамо нам је кустос дала да обојимо римске шлемове по нашој жељи.Када смо завршили ,отишли смо с учитељицом у посластичарницу на кремпите.Затим нас је водила у Дунавски парк.Тамо смо се играли, вијали , сакупљали кестење и жирове.Мало ужинали и одморили.Убрзо је дошло време да идемо кући.Ушли смо у аутобус и кренули. Учитељицу смо испратили, а ми наставили пут ка кући.

Веома лепо смо се провели.Волела бих да музеј поново посетимо ускоро.

Милица Церовић 3/3

  

Музеј Војводине

             Био сам први пут у музеју. Учитељица је водила моје другове из разреда и мене у Mузеј Војводине. Био сам срећан због тога јер сам до тада само о томе гледао на телевизији и слушао приче.

Када смо стигли испред музеја видео сам једну велику зграду која је била врло тајновита. У музеју нас је дочекала кустос музеја и показивала нам је занимљиве ствари које се тамо налазе као што су: ћупови, предмети и ствари из каменог доба. Оно што је мени било нарочито занимљиво је римско оружје, оклопи и два шлема направљена од злата која су припадала војсковођама римске војске . Део музеја представља улицу Новог Сада из прошлости, а био је изложен и накит које су жене користиле направљен од драгог камења.

            Ова посета Музеју Војводине ми је остала у лепом сећању. Од сад ћу редовно посећивати музеје где год будем ишао.

 Стефан Гојков 3/3

                                   

 Чланак приредилаучитељица Биљана Радовић

Шетња кроз музеј Војводине

         Са разредом смо ишли у музеј Војводине.                                                           У музеју су ми се допали римска одећа и шлемови. Наш кустос Ивана је била добра према нама и пуно нас је научила о Римљанима.Када је Ивана рекла да у музеју има девет и више соба веома сам се изненадила.Видели смо: шлемове, римску одећу,ланчиће од шкољки и животињских костију, камење разних облика и боја,ћупове, слике књиге,старо посуђе,старе лутке,малу стару апотеку и стару кочију.На крају смо бојили шлемове.Ту су били и другари из III1 и   III2, чланови новинарске секције,наставница Ивана Павлица и мама Сандра.Наше дружење смо наставили у посластичарници уз кремпите и одмором у Дунавском парку.Било ми је занимљиво и лепо возити се у градском аутобусу.

      Дуго ћу памтити овај дан јер је био веома занимљив и поучан.

 Милица  Варадинац 3/3


image 58a17faf7c80bdb16da17f3008806d4008575d4c64adbe81741a0e99bee93659 v

Извештај о одласку у музеј Војводине

Дана 29.10.2015.године са учитељицом Биљаном Радовић одлазимо у музеј Војводине.Са нама су ишли и ученици осмог разреда( новинарска секција). Кренули смо у 9.00 часова. У музеј смо стигли у 10.00 сати. Тамо нас је дочекала кустос,жена која нас је водила кроз музеј.Она нам је причала све о догађајима и људима из прошлости.Прошетали смо и видели како су се људи облачили,какав су накит носили, шлемове, ћупове,оружје.Прошетали смо старом улицом и видели како су изгледале кројачнице, апотеке, продавнице лутака. После разгледања отишли смо у учионицу.Тамо смо имали задатак да обојимо шлемове.Након тога одлазимо у посластичарницу и у Дунавски парк.

У школу смо се вратили око 13.00 часова.

Магдалена Керац 3/3

Извештај о посети Музеју Војводине

 Данас  је 3/3 са својом   учитељицом био у Музеју   Војводине. Кустос Ивана их је водила кроз музеј. Видели су :како су живели   људи у камено доба , како су се жене облачиле у праисторији, римске шлемове, кочију за важне људе, стару градску улицу и  изложбу   о томе како су некада деца   ишла у школу. У креативној радионици су бојили римске шлемове. Тамо су   научили много ствари о Римљанима. Затим су били   у посластичарници и сладили су се кремпитама. На крају су се играли у   Дунавском парку. Тако су они провели овај леп дан .

Маша Павлица 3/3